Ali je Jalandhar ljubil vrindo?

Kazalo:

Ali je Jalandhar ljubil vrindo?
Ali je Jalandhar ljubil vrindo?
Anonim

Jalandhara je odrasel v čednega moškega in ga je Shukra, njihov guru, postavil za cesarja Asurov. Jalandhara je bila izjemno močna in velja za enega najmogočnejših asur vseh časov. poročil se je z Vrindo, hčerko Asure Kalanemi. Jalandhara je vladal pravično in plemenito.

Zakaj se je Vrinda poročila z Jalandharjem?

Po hindujskem spisu je bila rastlina Tulsi ženska po imenu »Vrinda« (Brinda; sinonim za Tulsi). Bila je poročena s kraljem Asura Jalandharjem, ki je zaradi svoje pobožnosti in predanosti Višnuju postal nepremagljiv. … Vrinda je preklinjal Gospoda Višnuja, da je postal Šaligram in da se bo ločil od svoje žene Lakšmi.

Ali je Vrinda inkarnacija Lakšmija?

Tulsi, Tulasi ali Vrinda (sveta bazilika) je sveta rastlina v hindujskem verovanju. Hindujci ga obravnavajo kot zemeljsko manifestacijo boginje Tulsi; velja za avatar Lakshmija in s tem za sopotnico boga Višnuja. V drugih legendah se imenuje Vrinda in se razlikuje od Lakshmi.

Kdo je bil demon Jalandhar?

V hindujski mitologiji se Andhaka (sanskrt: अन्धक, IAST: Andhaka; lit. "Tisti, ki potemni") nanaša na zlobnega Asura, katerega ponos je premagal Šiva, ker je spraševal za njegovo ženo Pārvatī.

Kdo se je rodil jeza Gospoda Šive?

Zavedajoč se kaosa, ki ga je povzročila njegova jeza, je Shiva to jezo odložil v Anasuyo, ženo modreca Atrija. Iz tega delaShiva je deponirana v Anasuyo, rodil se je otrok, imenovan 'Durvasa' (doslovno tisti, s katerim je težko živeti). Ker je bil rojen iz Shivine jeze, je imel razdražljivo naravo.

Priporočena:

Zanimivi članki
Pri ubijanju pomeni?
Preberi več

Pri ubijanju pomeni?

[britanec] prisoten in bodisi gledanje ali sodelovanje, ko se tekmovanje ali boj konča in je ena stran popolnoma poražena. Kaj pomeni Scraway? srawny | Ameriški slovar (človeško ali živalsko telo) zelo tanek, ker ni dovolj hranjen, tako da lahko vidite oblikokosti pod kožo:

Ali se bo oingo boingo kdaj ponovno združil?
Preberi več

Ali se bo oingo boingo kdaj ponovno združil?

V nedavnem intervjuju je Danny Elfman pojasnil, zakaj nikoli ne bo ponovnega srečanja OINGO BOINGO. Večina oboževalcev grozljivk pozna Dannyja Elfmana kot izbranega skladatelja za filmskega ustvarjalca Tima Burtona – in preveč drugih, da bi jih našteli.

Ali so kombinirane postelje boljše?
Preberi več

Ali so kombinirane postelje boljše?

Ensemble Frame Pros Po mnenju ljudi, ki imajo raje ansambel kot ležišče z letvicami, je komplet lahko tišji od letvic. Pravijo tudi, da dobijo boljšo podporo od posteljnega okvirja z škatlastimi vzmetmi, čeprav je mehkejši od ležišča z letvicami.