Kaj je uporaba razplinjevalnika?

Kazalo:

Kaj je uporaba razplinjevalnika?
Kaj je uporaba razplinjevalnika?
Anonim

Odplinjalnik je naprava, ki se uporablja pri vrtanju za odstranjevanje plinov iz vrtalne tekočine, ki bi sicer lahko tvorili mehurčke.

Kako deluje razplinjevalec?

V stolpu z vakuumskim razplinjevalnikom voda teče z gravitacijo navzdol skozi stolp, napolnjen z embalažo, ko se na stolp vleče vakuum . Embalaža v stolpu ima zelo veliko površino, zelo učinkovito razprši vodo, s čimer se izboljša odstranitev O2, CO2 in N 2.

Kaj je razplinjevalec v obratu DM?

Obrat za demineralizacijo (DM)

Degasser je sestavni del katere koli naprave za demineralizacijo, kjer je na splošno nameščen med kationsko in anionsko izmenjavo in odstrani ogljik Dioksid, ki nastane z disociacijo ogljikove kisline na kationski izstopni vodi.

Kaj je razplinjevalec pri obdelavi vode?

Razplinjalnik pri obdelavi vode se nanaša na Dekarbonator, kjer je primarni pomen odstraniti ogljikov dioksid iz vode. Imajo pomembno vlogo, ko je v vodi prisotna alkalnost. … Postavljen je za kationskim izmenjevalnikom, da mehansko odstrani ogljikov dioksid.

Kaj je razplinjevalec nafte in plina?

Razplinjevalec je oprema, ki se uporablja za odstranjevanje zajetega plina v vrtalni tekočini, tako da preprečuje ali minimizira zmanjšanje hidrostatičnega tlaka zaradi plinskega blata. … Z razplinjevalnikom lahko to odpravi ali zmanjša izgubo hidrostatičnega tlaka.

Priporočena: