Kaj je phoria in tropia?

Kazalo:

Kaj je phoria in tropia?
Kaj je phoria in tropia?
Anonim

Dve primarni vrsti očesnih deviacij sta tropija in forija. Tropija je neusklajenost obeh očes, ko pacient gleda z obema odprtima očesoma. Forija (ali latentna deviacija) se pojavi le, ko je binokularni pogled pokvarjen in obe očesi ne gledata več na isti predmet.

Kaj je forija?

Medicinska definicija forije

: katera koli od različnih nagnjenj vidnih linij, da odstopajo od normale, ko je preprečena binokularna fuzija slik mrežnice.

Kaj pomeni Tropia?

Tropia je rezultat poskusa uporabe obeh očes za gledanje, vendar obrnjeno oko možganom otežuje ustvarjanje jasne slike. Veliko je primerov tistih, ki imajo napačno postavitev oči, vendar to ne vpliva na njihov binokularni vid. Nihče nima popolnoma ravnih oči.

Ali lahko dobite Tropia in phoria?

Nekateri ljudje imajo forijo večjo od običajne, ki jo lahko večino časa nadomestijo. Ker pa je forija veliko večja od normalne, je ne morejo vedno nadomestiti, ko so utrujeni. Posledično se lahko njihova forija manifestira in postane tropija.

Kako prepoznati Tropia?

Test z enim pokrovom je test, ki se uporablja za ugotavljanje, ali obstaja heterotropija ali tropija, kar je očiten strabizem ali neusklajenost, ki je vedno prisotna. Prvo oko jepokrito približno 1-2 sekundi. Ko je to oko pokrito, se opazuje nepokrito oko za kakršen koli premik v fiksaciji.

Priporočena: