Kdo je omfala v grški mitologiji?

Kazalo:

Kdo je omfala v grški mitologiji?
Kdo je omfala v grški mitologiji?
Anonim

V grški mitologiji je bila Omphale (/ˈɒmfəˌliː/; starogrško: Ὀμφάλη) kraljica kraljestva Lidije v Mali Aziji. … Grki je niso prepoznali kot boginje: nesporna etimološka povezava z omfalosom, svetovnim popkom, ni bila nikoli razjasnjena.

Kaj je omphale?

/ (ˈɒmfəˌliː) / samostalnik. grški mit o kraljici Lidije, ki ji je moral Herkul služiti kot suženj, da bi se odkupil za Ifitov umor.

Kako dolgo je Hercules služil omphale?

Zaradi umora svojega prijatelja Ifita v napadu norosti je bil Herkul prodan kot suženj Omfali, kraljici Lidije, za tri leta (Apolodor 2.6:3). Toda kmalu mu je olajšala usodo, tako da ga je naredila za svojega ljubimca. Medtem ko je bil v njeni službi, je postal feminiziran, nosil je ženska oblačila in okraske ter predil prejo.

Kaj je kraljica omphale naredila Herkula?

Lidijska kraljica Omfala je dejansko imela Herkula, kot sužnja. Junaka je kupila od boga Hermesa, ki ga je prodal po preročanju, ki je razglasilo, da je treba Herkula prodati v suženjstvo za tri leta.

Kdo je Herkulova žena v grški mitologiji?

Megara je bila prva žena grškega junaka Herakla (bolj znanega kot Herkul). Bila je hči tebskega kralja Kreonta, ki jo je dal v poroko s Herkulom v zahvalo za njegovo pomoč pri osvojitvi Kreonovega kraljestva od Minijcev.

Priporočena:

Zanimivi članki
Ali bi konfederacija lahko zmagala?
Preberi več

Ali bi konfederacija lahko zmagala?

Logično povedano, da bi Sever lahko zmagal v državljanski vojni, je moral doseči popolno vojaško zmago nad Konfederacijo. Jug bi lahko zmagal v vojni bodisi z lastno vojaško zmago ali preprosto tako, da bi še naprej obstajal. … Dokler je jug ostal zunaj Unije, je zmagoval.

Kako izračunati magnetizacijo?
Preberi več

Kako izračunati magnetizacijo?

Matematično definirajte magnetizacijo. To je lahko prikazano kot M=Nm/V kjer je M magnetizacija, N količina magnetnega momenta, m njegova smer in V prostornina vzorca. Kakšna je formula za intenzivnost magnetizacije? Intenzivnost magnetizacije kaže, v kolikšni meri je snov magnetizirana.

Ali je mogoče zavrniti pripravo na upokojitev?
Preberi več

Ali je mogoče zavrniti pripravo na upokojitev?

Običajno pustite pripravo na upokojitev ob pokojnini, se ne zavrne. Kaj pomeni dopust za pripravo na upokojitev? (1) Pristojni organ lahko državnim uslužbencem dovoli odobritev dopusta za izrabo dopusta pred upokojitvijo do obsega zasluženega dopusta, ki ne presega 16 [