Kateri del govora je bibliofobija?

Kazalo:

Kateri del govora je bibliofobija?
Kateri del govora je bibliofobija?
Anonim

BIBLIOPHOBIA (samostalnik) definicija in sinonimi | Macmillan slovar.

Ali je bibliofobija samostalnik?

Bibliofobija je samostalnik.

Ali je bibliofobija beseda?

Misel na branje knjige nekatere ljudi spravi v paniko. To stanje je bibliofobija. korenbesede je 'biblion' ali 'biblio', kar je grško za knjigo. "Fobija" je grško za strah.

Kakšna je definicija bibliofobije?

Bibliofobija je nenavadna fobija pred knjigami. Na splošno ga lahko opredelimo kot strah pred knjigami, nanaša pa se tudi na strah pred branjem ali branjem na glas ali v javnosti.

Kako se črkuje bibliofobija?

Bibliofobija je strah ali sovraštvo do knjig. Takšen strah pogosto izhaja iz strahu pred vplivom knjig na družbo ali kulturo. Bibliofobija je pogost vzrok cenzure in sežiganja knjig. Bibliofobija in bibliofilija sta protinima.

Priporočena:

Zanimivi članki
Kaj je bric a brac?
Preberi več

Kaj je bric a brac?

Bric-à-brac ali bric-a-brac, ki se prvič uporablja v viktorijanski dobi, se nanaša na manjše umetniške predmete, ki tvorijo zbirke zanimivosti, kot so dovršeno okrašene skodelice za čaj in majhne vaze, kompozicije iz perja … Kaj je razvrščeno kot nenavadno?

Zakaj tako nadzorujem?
Preberi več

Zakaj tako nadzorujem?

Obstaja več osnovnih gonil obvladujočega vedenja. Najpogostejši so anksiozne motnje in osebnostne motnje. Ljudje z anksioznimi motnjami čutijo potrebo po nadzoru vsega okoli sebe, da bi se počutili mirno. Morda ne zaupajo nikomur, da bo ravnal s stvarmi, kot bodo.

Kaj pomeni beseda, posuta s kamenčki?
Preberi več

Kaj pomeni beseda, posuta s kamenčki?

(območja ali površine) pokrito s kamenjem. 'spotikala se je po skalnatih tleh' Kaj pomeni posuto s smeti? 1: za širjenje z razprševanjem. 2: pokriti z ali kot da bi posuli nekaj, kar posipa avtoceste s smeti. 3: postati razpršen, kot da birazpršen.