Je naključno razkritje?

Kazalo:

Je naključno razkritje?
Je naključno razkritje?
Anonim

Naključna uporaba ali razkritje je sekundarna uporaba ali razkritje, ki je ni mogoče razumno preprečiti, je po naravi omejena in se pojavi kot posledica druge uporabe ali razkritja, ki je dovoljuje pravilo.

Kaj je primer naključnega razkritja?

Primeri naključnega razkritja:

Nekdo v bolnišnici presliši zaupen pogovor med ponudnikom in pacientom ali drugim ponudnikom. Pacient lahko vidi podatke drugega pacienta na beli tabli ali prijavnem listu.

Je naključno razkritje kršitev HIPAA?

Naključna uporaba in razkritje informacij HIPAA ne predstavlja kršitve niti ne zahteva prijave. To je naključno razkritje, če je bolnišnica "uporabila razumne zaščitne ukrepe in izvajala minimalni potrebni standard" (USDHHS(b, c), 2002, 2014).

Kaj je kviz o naključnem razkritju?

Naključno razkritje. Sekundarna uporaba ali razkritje, ki je ni mogoče razumno preprečiti, je po naravi omejena in se pojavi zaradi druge uporabe ali razkritja, ki je dovoljena.

Kaj so naključne uporabe ali razkritja PHI?

Naključna uporaba in razkritje: Pojavi se ko uporabe ali razkritja posameznikove PHI ni mogoče razumno preprečiti po naključju ali brez namena ali izračuna med sicer dovoljeno ali zahtevano uporabo ali razkritjem.

Priporočena: