Kdaj je mogoče dvigniti korporativno tančico?

Kazalo:

Kdaj je mogoče dvigniti korporativno tančico?
Kdaj je mogoče dvigniti korporativno tančico?
Anonim

"Percing the corporate tan" se nanaša na situacijo, v kateri sodja odložijo omejeno odgovornost in zahtevajo, da so delničarji ali direktorji družbe osebno odgovorni za dejanja ali dolgove korporacije. Piercing tančice je najpogostejši v tesnih družbah.

Kdaj se lahko dvigne korporativna tančica podjetja?

Korporativno tančico je mogoče dvigniti če se pravni subjekt uporablja v obrambnem postopku ali kot ščit za prekrivanje nepravilnosti v davčnih zadevah ali za utajo davkov.

Kdaj se lahko v Indiji dvigne korporativna tančica?

Zakon o regulaciji deviznih tečajev, 1973:-

Doktrina dviganja tančice je naprava, ki je bila razvita, da bi se izognili stiskam doktrine korporativne osebnosti. Pravijo, da se korporativna tančica dvigne, ko sodišče ignorira družbo in se ukvarja neposredno s člani ali menedžerji.

V kakšnih okoliščinah bi se tančica ustanovitve dvignila?

Sodišče bo dvignilo tančico ustanovitve katerega koli podjetja, da bi odkrilo, kdo stoji za goljufivim in neprimernim ravnanjem. To bi bilo potrebno, če se nadstrešek pravne osebe uporablja za premagovanje javne ugodnosti, opravičevanje napačnega, ohranjanje in zaščito goljufij in kriminala….

Ali lahko sodišče zavrne izvajanje pooblastila za dvig korporativne tančice?

Gilford Motor Co proti Horne.

Sodišča bodo zavrnilaločen obstoj družbe, kjer je edini razlog za njeno ustanovitev kršitev zakona ali izogibanje pravnim obveznostim. Nekatera podjetja so ustanovljena zgolj zato, da goljufajo svoje stranke ali da delujejo na način, ki je v nasprotju z zakonskimi smernicami.

Priporočena:

Zanimivi članki
Kako izgovoriti metiers d'art?
Preberi več

Kako izgovoriti metiers d'art?

Za začetek se izgovarja "Me-tier D-ar". V angleščini francoski izraz »metiers d'art« pomeni bolj ali manj obrt ali poklic umetnosti, kar je točno tisto, za kar je ta zbirka – razkrita vsako leto decembra – namenjena. Kaj pomeni Métiers D art?

Kdo je odkril dopaminergične nevrone?
Preberi več

Kdo je odkril dopaminergične nevrone?

Dopaminergične celične skupine so zbirke nevronov v centralnem živčnem sistemu, ki sintetizirajo nevrotransmiter dopamin. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja sta dopaminske nevrone prvič identificirala in poimenovala Annica Dahlström in Kjell Fuxe, ki sta uporabila histokemično fluorescenco.

Zakaj moj zvezdni jasmin ni cvetel?
Preberi več

Zakaj moj zvezdni jasmin ni cvetel?

Razlogi, da jasmin ne cveti, so ponavadi sušnega stresa, preveč dušika v tleh ali obrezovanja ob napačnem letnem času. Z obrezovanjem jasmina spomladi ali poleti lahko odstranite rast, na kateri se razvijejo cvetovi. Kako naj zacveti moja rastlina jasmina?